Tréninky a konec roku 2015

30.12.2015 21:50

Na závěr roku přikládám dvě videa z tréninku stopy a obran. Stopa na videu je 300 kroků dlouhá, s dvěma ostrými lomy a kvůli terénu jedním zatočením, minimálně vypamlskovaná. S předmětem na konci to byl trochu boj, který ale dnes Brann vyhrála a poprvé sama zalehla předmět! Nenapadlo mě, že pro někoho se může zdát, že Brannda si téměř na každém kroku vyžírá pamlsek, ale ona takto sleduje a poctivě vyčuchává téměř každý krok. Po téhle stránce je opravdu velmi šikovná, a i když náš nástup na stopu je někdy trochu chaotický (připadám si jak majitel ovčáka před obranami), dokáže se na stopě velmi uklidnit a podat vyvážený výkon.

Co se týká obran, třetí trénink po sobě přestala řešit rukáv a tak, jak kousala dřív do pešku, kouše dnes již do měkčího rukávu. Jde to trošku pomaleji než jsem očekávala, ale oproti minulým dvou měsícům je to obrovské zlepšení a věřím, že na jaře/brzkém létě zvládneme naši první trojoddílovou zkoušku. 

Stopa: www.youtube.com/watch?v=aIWyuNCTpqk

Obrany: www.youtube.com/watch?v=vmh5ueZlz0k

Ke konci roku bych asi měla zhodnotit letošní rok - náš první společný. Z výstavního hlediska máme za sebou několik méně úspěšných výstav, ale i pěkné posudky od zahraničních rozhodčích, titul Nejkrásnější dorost a také pocit, že Brann výstavní kruh vůbec neřeší a není to pro ni nějaké nutné zlo. 

Z toho výcvikového - máme za sebou první dvě zkoušky, které mohly být bodově lepší, ale Brann je prostě trošku nerváček a já také. Velkou radost mám ze stop, vyzkoušely jsme několik terénů a nemůžu říct, že ten nebo onen jí nesvědčí. Její práce je stabilní, poctivá a za celý rok se mi nestalo, že by Brann ze stopy sešla a já odcházela s negativním pocitem. Co se týká obran, udělaly jsme pokrok a věřím, že další uděláme. Jako konečný stav za tréninky od března hodnotím poslední video, které je z jednoho z nejlepších tréninků. No a co se týká poslušnosti, je Brann hrozně operantní, neustále nabízí cviky a má trochu problém s tím, když ji trénink přestane bavit - třeba polohy nebo chůze. Za to, když může skákat přes metrovku, je ve svém živlu. 

Na první polovinu roku 2016 máme v plánu 3-4 zkoušky a na tu druhou...to uvidíme ;) 

Jackie si konečně užívá volna, vycházek a návštěv na penzioně a myslím, že si zaslouženého výcvikového klidu náležitě uživá ;)

Tak všem přejeme hodně úspěchů do nového roku 2016!!

R + J + B

Kontakt

www.jack-brann.webnode.cz Zbýšov radka.schmolzova@gmail.com