Šestý ročník voříškiády na Rybníčku 9. května 2015

10.05.2015 19:31

Na voříškiádu na Rybníčku jsme se moc těšily, nejen z toho důvodu, že KK Rybníček je naším novým "domovem", ale i příslibem perfektního přístupu a organizace. Z paní rozhodčí jsem byla trochu nervózní, protože se jednalo o dlouholetou chovatelkou hovawartů a bylo mi jasné, že bude hodnotit okem velmi zkušeným a profesionálním ;)

Vyrazila jsem i s Branndou, která Jackii v autě nečekaně trochu poslintala. Voříškiády se zúčastnilo celkem 25 psů, ceny byly přichystány opravdu krásné a bohaté a všechno klapalo tak, jak mělo. První do kruhu nastoupili pejsci z Dočasky.cz, kteří hledají nový domov a představili se všem přítomným. Dočasky.cz, které vede právě paní Andrea Černá, hledají nový domov pro pejsky nalezené, odebrané nebo bez domova a poskytují jim dočasnou péči. Přispěly jsme s holkama alespoň drobnou částkou a nakonec i vyhranými granulemi. 

Kategorii kříženců ovládl pejsek nad 40 cm, kterého si panička osvojila jako staršího, byl skvěle předveden a na své paničce jen visel pohledem. První místo si vybojoval zcela zaslouženě. Kategorii pejsků bez PP vyhrál celkově veterán - belgický ovčák Ab, který je už několikanásobným šampionem voříškiád. No a světe div se, o nejlepší pejska bez PP běhal s naší Jackií a domácí kolegyní Bublinou s panem Šafaříkem. 

Když Jackie nastoupila do kruhu, tak jsem měla trochu obavu (nejen já), jestli v kruhu neusne. Naštěstí se předvedla ve svém standardním ladném pohybu s dobrým očním kontaktem. Vysloužila si krásný posudek: 

"5letá, potomek hw ;) v barvě černá se znaky, pěkná kostra, typicky samičí výraz, světlejší oko, standardní byť níže nasazené ucho, kvalitně osrstěná, pěkný pohyb, volné lokty, milá povaha a pěkný vztah s majitelkou" i sympatie paní rozhodčí. V pozdějším finále jsem se upřímně pořádně proběhala, ale vyběhaly jsme si první místo a vítěze třídy! Jackie nechala na druhém místě veselého a krásného amstafa Ramona, novofundlanďačku Kelly a kolegu z výcviku - ovčáka Dastyho. Stupně vítězů s číslem jedna těm mým holkám moc sluší ;) Dostala velké množství cen a nejvíc nás asi potěšila pamětní medaile, kterou vyráběla Eva a opravdu obrovský pohár, který trumfl ten z minulého týdne!

Asi bych to komentovala tak, že Jackie zraje jako víno, tak uvidíme, co nám to přinese dál ;) No, ale největší výhra byla opět, kdy po výstavě mohla pořádně zprasit Brannulku...co jiného! A však jí taky hodila rukavici na příští týden! :D S Jackinkou se představíme příště na Brněnských psích dnech. Svou organizací, profesionálním přístupem skvělé paní rozdhodčí a celkovou atmosférou se jednalo o nejlepší voříškiádu, které jsme se zatím zúčastnily. 

Naše fotografie naleznete zde:

https://snoppik.rajce.idnes.cz/6._rocnik_voriskiady_na_Rybnicku%2C_9._kvetna_2015/

V pátek nás čeká cesta na Knížecí rybník, v sobotu premiéra ve třídě mladých (celkem 17 konkurentek) a v neděli svod mladých.

 

Kontakt

www.jack-brann.webnode.cz Zbýšov radka.schmolzova@gmail.com