Prodloužený víkend Švábov 19. - 23. 8. 2015

23.08.2015 22:10

Ve středu navečer jsme vyrazili na dlouho očekávanou cestu na prodloužený víkend, na který jsme se už delší dobu těšili. Cesta nám utekla rychle a na místě nás čekalo trochu překvapení. Asi už chápu, jak se musel pan Pohlreich cítit při natáčení některých dílů jeho pořadu...;)

Poslušnost pro nás byla trochu odlišná od toho, nač jsme zvyklí. Ale o to víc přínosnější. S paní Hankou Jemelkovou jsem spíš řešila odbourávání pamslku, upevnění lehni a práci na aportu a odložení, to stejné v pátek. V sobotu jsme vynechali a dneska poslušnost byla slabší, nejen kvůli únavě, ale i kvůli tomu, že Jackie šla na vycházku kolem nás a Brann se viděla s ní...;) Mám z poslušnosti trochu brouky v hlavě, ale máme co dělat.

Obrany - řekněmě nadstandardní výkon. Brann si vyzkoušela vyštěkání, dlouhou pouštěčku a dokonce i vyštěkání navolno. Pak si klínek chtěla odnést spokojeně do svého "domečku". Je moc šikovná a po slabších výkonech v teplém počasí se dostala opět do svého tempa a standardu! Z vyštěkání v revíru přidám i video a my můžeme začít běhat revíry. 

Stopa - po lehkém pátečním úvodu, kdy paní Lenka Blažková prohlásila, že můžu stopy trochu ztížit, jsem v sobotu již vynechávala a Brann stopu dvakrát zalomila - takže poprvé v životě ji šla ve tvaru U. S lomy si poradila dobře, s vynechanými stopami též, nerozhodil ji malý nášlap a ze stopy jsem odcházela se slovy od Mirka Pospíšila - optimální. Dnes jsem stopu šlapala téměř stejnou, jen s více kroky bez pamlsků. Jenže s bočním větrem. Brann si s půlhodiny starou stopou poradila ucházejícím způsobem, mohlo to být lepší, ale i horší, ze stopy zbytečně neodbíhala a i přes obtížné podmínky se v ní držela a kroky skvěle vyčuchávala. Mám z ní velkou radost, šla v klidu, bez zbytečných opiček, držela si dobré tempo a její nos vychvalovat už dále nebudu...;) Z obran a ze stop mám prostě skvělý pocit a hurá na předměty.

Jackie si konečně užila výcvikový pobyt, kde nemusela nic dělat, lenošila a užívala si s páníčkem výlety po okolí. A občas mohla zprasit Brann ve chvílích volna. Nakonec je bude mít asi i ráda...;)

Chtěla bych poděkovat Kristýně Bánertové za perfektní organizaci, paní Hance Jemelkové za přínosnou poslušnost, paní Lence Blažkové i Mirkovi Pospíšilovi za pomoc při stopách a Ivanovi za jeho práci, která je po necelém půl roce hodně vidět ;) Snad příští rok min. ta ZM. Závěrem bych asi řekla...že Brann je opravdu nezdolný pes, který hýří obrovským množstvím enerie!

Příští týden jedem vystavovat, tak držte palce!

Kontakt

www.jack-brann.webnode.cz Zbýšov radka.schmolzova@gmail.com