Novinky

11.04.2015 21:01

Pomalu ale jistě tu máme jaro, i když to tak o Velikonocích nevypadalo. S Brannulí pravidelně cvičíme a čtvercujeme, snažíme se jezdit na obrany za Ivanem Tomšíkem. Z Brann je už puberťák, který mě trochu testuje, zvlášť co se týká přivolání ze skupinky psů. Jinak je velmi šikovná, zvládá štěkání na povel, základní polohy, obraty, odložení na menší vzdálenost a od minulého týdne vzorně dává packu. Bohužel aport bude pro nás větší oříšek, ale začala jsem ho trénovat "odzadu", tak věřím, že je to jen otázka času, než to Brann pochopí. Zvládá čtverce o velikosti 1,5 x 1,5 metru a dokáže se na ně plně soustředit. A taky jsme koupili první měkký pešek, zákus do kůže už zvládá. Na podzim plánuji první zkoušky. No a taky trochu hlídá! Ten náš hovawart! ;)

A Jackie? Ta si asi nejvíc ze všeho užívá změny - a to téměř trvalé přítomnosti našeho páníčka a užívá si toho, kdy může Branndu položit na lopatky, a to někdy velmi hlasitě ;)

Přikládám pár jarních fotek a fotek z velikonočního výletu do Dolních Věstonic, který byl především pro Brann socializační (nejvíc však řešila to, kde má Jackinu).

Příští týden nás čeká stopařský seminář, na který se velmi těšíme a doufám, že se obě předvedou co nejlépe. A tak nějak se nám ty akce nahrnuly, že volný víkend nás čeká až ten předposlední květnový.

Kontakt

www.jack-brann.webnode.cz Zbýšov radka.schmolzova@gmail.com