Novinky 2014

30.12.2014 15:03

 Ahoj kamarádi,

 

musím říct, že zima už je asi skoro za námi, Jackinka si jí letos skoro vůbec neužila, natož sněhu. První třetina roku nás postihla vcelku poklidně - úspěšně jsem zvládla v rekordním čase zkoušky a začala chodit na "delší brigádu", takže musíme překopávat trochu náš harmonogram - hlavně procházek ;-)

 

Pravidelně chodíme na canisterapii do Rosic a občas něco pocvičíme - taky bychom měly! 25. května máme zkoušky ZZO a 11. července v Herolticích zkoušky ZOP. Stále se uklidňuji, že času máme pořád dost. První únorový víkend jsme absolvovaly seminář dogfitness - chvíli jsem koketovala i s myšlenkou, že se přihlásíme na kurz, ale místo toho budeme mít míč za 14 dní doma. Ve zkratce - dogfitness je posilování pohybového svalstva u psů. Hodí se prakticky pro každého, jak pro pejsky, kteří mají náběh na dysplazii, tak pro štěňata i vrcholové sportovce. Jde hlavně o nasvalení a posílení stávajících svalů. Skládá se ze základního, mírně pokročilého a pokročilého programu. No některé cviky jsou na první pohled "děsivé", on už ten míč i pro velkého psa je dost gigantický ;-) Více fotek najdete ve fotogalerii a odkazuji kam jinam, než na Psí Park a slečnu Verču Gesierichovou, se kterou jsme daný seminář absolvovaly ;-) 

 

Další novinkou je, že 26. dubna se bude konat v Oslavanech voříškiáda a tak někak jsem hlavním pořadatelem, viz. příslušná sekce a odkaz na cvičákové stránky. V sobotu - 15. 3. - jedeme do Jehnic vyzkoušet canicross. Nevyšla nám beseda o BARFu s Katkou Novosádovou, tak jsem hledala, kde peníze využít a padlo mi do oka tohle...nemám moc představu, jen vím, že pravděpodobně nás poběží víc - no nebo my spíš budeme poslední ;-) Tak jsem zvědavá, co se dozvíme a jak Jackie opět prokáže nesmírnou trpělivost, kterou se mnou má. A proč ta beseda? Rozhodla jsem se, že pravděpodobně přejdeme na syrovou stravu - zaujala mě její publikace, složení, psi mých známých, kteří takto krmí...a taky to, že Jackie je na jedněch granulích poměrně dlouho a začínám mít pocit, že přijde období, kdy budu muset na výměnu myslet. A taky kvůli těm zubům, vitalitě, energii, složení, kontrole nad žrádlem...a taky možnostmi, které naštěstí pro tenhle způsob krmení máme. 

Poslední novinkou je, že první týden v dubnu jedeme na výcvikový víkend na Myjavu, což je kousek za hranicemi na Slovensku. Pořádá ho slovenský hovawart klub - naše první hw akce, asi začnu hodně usilovně trénovat, aby Jackie mezi soukmenovci neudělala velkou ostudu ;-) 

Tak pac a pusu a držte nám palce, ať tu příští sobotu přežijeme ;-)

 

 

dogfitness4.jpg

 

 

R+J

 

Kontakt

www.jack-brann.webnode.cz Zbýšov radka.schmolzova@gmail.com