Lednové novinky

25.01.2015 11:22

Ahoj!

Po svátcích jsme opět najeli do pracovního rytmu, ale co nejvíce volných chvilek se snažím využít pro trénink. Brann zvládá skvěle chůzi u nohy, polohy a přivolání. Horší je to s odložením, protože jakmile ví, že mám poblíž odměnu, snaží se k ní přiblížit. Ale má záblesky, kdy začíná chápat spojitost mezi tímto žádoucím chováním a odměnou, jen to chce asi trochu víc času, než jiné cviky. Aport trénujeme zatím hlavně doma, protože zájem o hračku není tak velký, jak o žrádlo a pro Brann jsou na cvičáku atraktivnější věci. 

Povahově působí vyrovnaně, je to mamánek a trochu už i rozmazlená...;) A bohužel se seznamuje s uštěkanci, kterých tady máme dost a zdatně jim odpovídá, zvlášť, když nemá vedle sebe Jackii. Má 20 kg, což je o trochu míň, než dle doporučených tabulek, ale spoustu energie vyběhá s Jackií ;) A jsem možná i překvapená, protože za měsíc spořádá 12 kg pytel granulí a narozdíl od Jackie jí dávám trochu větší než doporučenou denní dávku. Jackie a Brann spolu žijí v takové zvláštní symbióze, kdy mám pocit, že by bez sebe už nebyly, ale Jackie stále dokáže projevit svůj názor...a Brann je schopna se kvůli tomu urazit. 

Jinak nám opět změnili rozhodčí na DUOCACIB - v sobotu bude posuzovat Korózs András z Maďarska a v neděli Adriana Todorovič ze Srbska. V sobotu budeme mít konkurentky 3, v neděli jednu ;) Tak nám držte palce, ať si odvezem co nejlepší výsledky. Dumám nad tím, zda se zúčastnit i výstavy v Ostravě, která se koná druhý dubnový víkend, ale o týden později nás čeká stopařský seminář s panem Pospíšilem v Podještědí. Tak uvidíme, jestli dorost nevynecháme a nenaskočíme na speciální výstavě rovnou do třídy mladých...;)

K tomu stopařskému semináři - už se na něj moc těšíme, holky jedou obě, tak uvidíme, kam to povede ;) Brann snad ke světlým začátkům a Jackii k tomu, že by jí panička zase našla něco nového...ale nečeká ji jednoduché období, protože musíme pracovat na tom, co jsme se doteďka naučily, jedeme přece k té nejkompetentnější osobě, co se týká hovíků a stopování ;)

Držte nám na první výstavě palce!

 

Kontakt

www.jack-brann.webnode.cz Zbýšov radka.schmolzova@gmail.com