IPO-VO a Prague Expo Dog 2016

30.10.2016 20:09

Na prodloužený víkend jsem nám nenaplánovala zrovna nenáročný program, který začal už v pátek ráno v Bílovicích nad Svitavou zkouškou IPO-VO. Brannan se zadařilo i tentokrát a odešla s body 93/94/84 a hodnocením "velmi dobře" - jejím prvním. Stopa byla na první pohled v krásném terénu - málo vzrostlém osení, které pokryla ještě ranní jinovatka. Bohužel hned u benzinové pumpy a cesty, takže terén byl trochu plný nečistot. Takže Brann vyšla nádherně z nášlapu, po cca 50 krocích zabočila doleva, něco sežrala a vrátila se do stopy, předmět i lom měla v pořádku. Na poslušnosti máme stále mezery a do vyšších zkoušek co zlepšovat. Obrana byla z mého pohledu velmi pěkná, bez zásadní chyby, ale pan rozhodčí jí strhl body za menší razanci zákusu. Ale je to přece jen hovawart....děkuji za posouzení panu rozhodčímu Poučovi.

Hned po příjezdu domů jsme vyrazily s mamkou směr Praha na víkendovou výstavu. V pátek jsme šťastně dorazily a odpočinuly si a ráno vyrazily na výstaviště. Bohužel posuzování se docela protahovalo a jak jsem se na paní rozhodčí Hollbacher těšila, tak ona nepotěšila moc mě. Brannan si tentokrát od ní odnesla hodnocení VD1 s posudkem: " 2letá černá fena, nůžkový skus, oko ještě dobré barvy, ještě dobrá hlava, dobré úhlení, dobrý pohyb, úzký postoj HK, kravský postoj PK". Úplně odlišný názor oproti loňskému roku...asi jsem vyměnila psa. Ale o tom ty výstavy asi jsou....Naši reputaci držel opět Afík, který si vyběhal opět V1, CAC! Berry s Radkem nastupovala s námi, takže VD2. Náš synovec Cid si vyběhal ve třídě dorostu VN3 a musím říct, že je to tedy kus sympatického hovawarta. Odpoledne jsme vyrazily na procházku po centru Prahy, kde se Brannan chovala naprosto skvěle, potrénovala sevření na bonitaci, projela se po dlouhé době tramvají a okouzlovala turisty na Václaváku. Takhle procházka jí nakonec sebrala trochu víc energie na neděli, ale uválely jsme to i v neděli. 

V neděli jsem nastupovala v kruhu už sama a od pana rozhodčího Van Den Bosche si vyběhala hodnocení V1, CAC. Jen mě mrzí, že neměla poprvé svůj den, padla na ni únava a moc se jí nelíbilo, když ji prohmatával ocas. O to víc mě to mrzí, protože je schopna stát jak přibitá a nehýbat se. Nakonec z toho byl posudek: "2letá černá fena, mohlo by být tmavší oko, správný skus, dobrý pigment, správně nasazené uši, dobrý krk i hřbet, správně nasazený ocas, správné úhlení, dobrý pohyb, málo suverénní v povaze na pracovní třídu". No, i ten největší suverén prostě někdy nemá den...přiznám se, že jsem pak seděla na židli a chvíli přemýšlela, jestli se nám opravdu splnilo to, proč jsme tam jely a máme další splněný kus i na českého šampiona...! Panička utratila pak nečekaně nějaké peníze na množství stánků, které tam byly a pomalu jsme vyrazily domů. Náš Cid si vyběhal dnes VN1 a šel se podívat i do závěrečných soutěží, gratulujeme!

Víkend byl velmi náročný, ale stál za to!

Kontakt

www.jack-brann.webnode.cz Zbýšov radka.schmolzova@gmail.com